Το μπουλγαρί είναι ένα όργανο με πολυσχιδή χαρακτήρα, καθώς κινείται με ευκολία ανάμεσα στον σολιστικό και συνοδευτικό ρόλο. Η παρουσία του στο μουσικό τοπίο της Κρήτης και η δημιουργική αλληλεπίδραση των "μπουλγαριστών" με άλλους μουσικούς και συγγενικά όργανα, έχουν συμβάλει στη συνεχή εξέλιξη του τρόπου ερμηνείας και των τεχνικών του. Το σεμινάριο εστιάζει στο ρεπερτόριο του μπουλγαριού όπως αυτό αναπτύχθηκε στην Κρήτη, αλλά και σε επιρροές και ανταλλαγές από άλλες μουσικές παραδόσεις. Απευθύνεται σε όλους τους ενδιαφερόμενους, καθώς και σε όσους παίζουν συγγενικά όργανα και αγαπούν το ιδιαίτερο ηχόχρωμα και το ύφος του.


  • Ημερομηνία:14/7/2025 10:00 - 18/7/2025 10:00
  • Τοποθεσία Χαμέζι, Ελλάδα (Χάρτης)
  • Περισσότερες Πληροφορίες:14-18 Ιουλίου | 11:00-13:00 & 17:00-20:00

Φόρμα Συμμετοχής

Περιγραφή

Κάρολος Κουκλάκης _ Το Μπουλγαρί και ο ρόλος του μέσα από το ρεπερτόριο της Κρήτης και όχι μόνο


Είδος σεμιναρίου: Ανοιχτό - Οργανοκεντρικό

Επίπεδο συμμετεχόντων: Ανοιχτό για όλα τα επίπεδα

Ανάγνωση παρτιτούρας: Δεν είναι απαραίτητο

Ώρες διδασκαλίας:  5-6 ώρες/μέρα


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Κάρολος Κουκλάκης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Η ενασχόλησή του με τη μουσική ξεκίνησε στην ηλικία των 14 ετών, όταν, ως αυτοδίδακτος, ασχολήθηκε με τα λαϊκά και στη συνέχεια με τα παραδοσιακά όργανα (Λαούτο-Μαντολίνο και Μπουλγαρί) του ελλαδικού χώρου.

Τον ίδιο χρόνο ξεκίνησε να μελετά βυζαντινή μουσική θεωρία με δάσκαλο τον Βασίλη Νόνη και αργότερα με τον Ιωάννη Αρβανίτη. Από το 1988 έχει συνεργαστεί με πολύ σημαντικούς μουσικούς και συνθέτες όπως ο Χρόνης Αηδονίδης, Δόμνα Σαμίου, Βαγγέλης Παπαθανασίου (Τελετή έναρξης Παγκοσμίου πρωταθλήματος στίβου το 1997), Νίκος Παπαϊωάννου - Γιώργος Κουμεντάκης (Τελετή λήξης Ολυμπιακών αγώνων Αθήνα 2004), Νίκος Μαμαγκάκης, Γιάννης Μαρκόπουλος, Χρήστος Λεοντής, Κυριάκος Καλαϊτζίδης (Εν χορδαίς) κ.α. συμμετέχοντας σε συναυλίες ή δισκογραφικές δουλειές. 

Το 1993 δημιούργησε μαζί με τον Ζαχαρία Σπυριδάκη και την Ειρήνη Δερέμπεη το μουσικό σύνολο «Παλαιϊνά Σεφέρια» με το οποίο υπέγραψαν δυο δισκογραφικές δουλείες. Ενώ από το 2008 σε συνεργασία με την Ειρήνη Δερέμπεη ταξιδεύουν την μουσική της Κρήτης με πνευστά και Μπουλγαρί σε συναυλιές τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας αποτελεί το cd με τίτλο «Όπου κι αν είσαι Γεια σου!» 

Από το διδακτικό έτος 1989-1990 έως και σήμερα είναι καθηγητής ταμπουρά, μπουλγαρί, πολίτικου και κρητικού λαούτου στο Πειραματικό Μουσικό Σχολείο Παλλήνης.